dijous, 26 de novembre del 2009

Setmana cultural

Dilluns 16 de novembre -> vam fer la sortida al Jardí de les Cordes de Cerdanyola del Vallès. A nivell personal va ser una experiència nova que en general va agradar molt, tot i que va haver moments de tensió i nervis. Però el companyerisme i ànims dels demés van ajudar a adquirir confiança i a acabar l'activitat amb èxit. La proposta educativa i pedagògica que ofereix el Jardí de les Cordes és un circuit adaptat a les necessitats dels infants de 3 a 6 anys. Ens van insistir en la importància de l'acompanyament d'un adult per a cada nen.
Aquesta activitat és molt bona pels infants tant pel treball de la motricitat com pel divertiment que suposa, l’esforç i la relació amb els companys de classe. Ens va agradar molt l’entorn natural del lloc, així com també la seguretat que transmetien els monitors i la seva amabilitat.

Dimarts 17 de novembre -> vam fer una visita al Museu Nacional d'Art de Catalunya. En arribar, la cap del departament d'educació del museu ens va oferir una conferència sobre com enfoquen les propostes artístiques del museu alhora de transmetre-les als alumnes que venen d'infantil, primària i secundària. Ens va parlar del servei educatiu i dels objectius de les propostes museístiques, i es va ajudar d'un cd que posteriorment ens van donar a cada un de nosaltres. Tot seguit ens van dividir en dos grups, un va fer la visita de "Fades i follets" i l'altre la de "So i color". En general ens van fer la visita com si fóssim nens d'infantil perquè veiéssim clarament com era, ens anaven explicant què els hi diuen, què és el que més els agrada, com hem de captar la seva atenció... etc. Aquestes visites que fa el MNAC tenen un gran èxit.
Les dues visites són molt educatives per als nens ja que entren amb contacte amb el món de l’art, i comencen a experimentar les primeres sensacions davant
  les obres, els colors, les formes i les dimensions d’aquestes. L’adaptació pedagògica que fan de les obres per als nens ens va semblar molt treballada i adaptada a les edats dels infants. En especial, les titelles eren molt gracioses i divertides., i és una manera molt eficaç d’apropar-te als infantil captar la seva atenció.

Dimecres 18 de novembre -> La Nerea, la Marta i jo vam anar al aquàrium de Barcelona. Al arribat ens va acollir la coordinadora del centre i ens va explicar una mica el que feien amb visites de nens. Quan va arribat el grup de nens d'infantil ( 5 anys ) ens vam ajuntar amb ells i vam anar de acompanyants durant la visita, per tal d'observar com els hi feien les explicacions i quines eren les reaccions dels nens. La visita va acabar amb una petita representació per tal de fer-los reflexionar als nens sobre la visita. Vam poder observar com nens de 5 anys arribaven a captar tanta informació en poca estona, degut a la motivació que creaven els monitor alhora de explicar, també vam poder observar les respostes que tenien els nens davant d'un dubte que els hi plantejaven o al conèixer una cosa desconeguda per ells. En conclusió podríem dir que ens va agradar molt la visita, ja que la companyia va ser molt agradable i alhora vam poder observar una nova forma de dinàmica per fer aprendre noves coses a nens d'infantil.

Dijous 19 de novembre -> vam anar a l'escola Joan XXIII de Bellvitge. En arribar, ens van rebre a la sala d'actes on ens van fer una xerrada sobre el funcionament de l'escola. En especial ens van explicar l'etapa de l'educació infantil. Després vam estar veient les aules i passadissos del curs d'infantil on hi havia els nens amb les mestres i algunes alumnes del mòdul d'infantil que estaven fent pràctiques amb els petits. Hi havia diversos racons on s'hi feien diferents tallers i els nens s'ho passaven molt bé. Tot seguit vam anar a conèixer les aules d'informàtica de l'escola, i ens van explicar quin era el seu ús i a qui anaven destinades.La visita a les aules i passadissos d’infantil ens va enriquir força com a futures mestres ja que encara no havíem vist cap escola. Vam gaudir veient les activitats que feien, la decoració de les aules, el tracte de les mestres amb els petits i els materials clàssics i tecnològics que feien servir. L’altre part de la visita als ordinadors, se’ns va fer pesada i avorrida, ja que la temàtica no era gaire interessant.

Divendres 20 de novembre -> vam anar a visitar el Museu de la Música, però va ser una visita molt fugaç i no en vam poder gaudir degut a la falta de temps i la poca organització. Tot i així va ser molt interessant. Quan els nens visiten aquest museu viuen experiències noves i enriquidores. Experimenten amb els instruments perquè hi ha una sala en la que poden tocar-los, s’habituen a veure objectes musicals i aprenen de tot allò que els hi explica l’educadora.
Tot seguit vam anar a una de les sales de l'Auditori a veure l'últim assaig de l'obra "Corda i descorda" dirigida a un públic infantil entre 1 i 2 anys. Ens va agradar moltíssim, tan l'obra en sí com els actors, el tracta amb el públic, el muntatge, la interpretació i la cloenda. Ho vam trobar molt original i molt encertat. Pensem que pel públic infantil serà una vivència molt especial ja que són molt petits i quedaran meravellats gràcies a l’actitud i l’actuació dels intèrprets
.
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada